Uitbreiding met Amerikaans tintje in Belsele

Gekaleide uitbreiding voor klassieke villa

In de uitbreiding van deze klassieke villa huist een bijkomende eetplaats, de keuken en een berging. Aangezien de gevelsteen niet meer te verkrijgen was, is er gekozen om het nieuwe gedeelte te kaleien.

Architect: Sandra Schepens
Locatie: Belsele
Share:
De perfecte locatie voor een tuinfeest.
Binnentuin.
een zicht op het geheel
Achteraanzicht.
de gerecupereerde vloertegels passen perfect bij de gezandstraalde eiken trap
Binnentuin
een detail van de zitstoelen in de eetplaats
een eiken tussentrede als opstapje
een boek lezen gebeurt in de leeshoek
een detail verschil in kleur tussen het plafond en de muren maakt alles warm en rustig
de zijdeur van de bijkeuken
Zicht vanuit de tuin.
een detail van de gerecupereerde, gezandstraalde trap
het handwasbakje van het gastentoilet
cederplanchetten met tegelpannetjes als dakdekking
een tussendeur
de living roept ontspanning op
via de trap gaat u naar de voutekamer
de keuken straalt rust en verwelkoming uit
de eetplaats
een kraandetail
Een deel van de verbouwde voorzijde.
een sfeerdetail
de boom laat zien dat de lente zijn intrede heeft gedaan
een sfeerdetail van de luchter
de voutekamer is afzonderlijk, maar hoort toch bij de eetplaats
het uitzicht via het panoramaraam op het zwembad
het kookfornuis
de voutekamer heeft zicht op de eetplaats en de bovenliggende verdieping
rauw gelaten eik in combinatie met gelakt hout
het kookfornuis
de binnentuin komt stilaan in vorm
de rust laat de bouwheer ontspannen
de eetplaats straalt rust uit
de kinderbadkamer
het eindeloze zicht op de tuin
cederplanchetten op de topgevel met een gekaleide gevelsteen
een eiken linteel boven het nieuw geplaatste raam is een knipoog naar het verleden
het bed staat rustig te midden van de ruimte
de doorgang herbergt ook de inkomdeur tot de woning
de masterbedroom met dressing
een nachtlampje in de bedroom
een detail van het nieuwe, bijgezette gedeelte
de masterbathroom
een achteraanzicht op het bijgezette nieuwbouwgedeelte
eiken onderkastjes herbergen de lavabo's
witte Marokkaanse zelliges werden geplaatst achter het kookfornuis
een opengewerkte nok in de masterbedroom
de keuken staat in verbinding tot de eetplaats
het kookfornuis
een apothekersopbergkast in de keuken
het zwembad ligt mooi in het verlengde van de keuken en het overdekte terras
2 lavabo's met doorlopende natuursteen tegen opspattend water
een tot de nok opengewerkte kinderkamer
een tuinzicht op de woning
de eik werd gezandstraalt en benadrukt door de kleurtint
de kinderbadkamer
de tv werd weggewerkt
Site By Decoders