De oude dokterswoning van Bavegem

Landelijk karakter, grote tuin... Dit is Bavegem.

Wie in Bavegem woont zit dicht bij alles - en toch weer niet.

Deze statige dokterswoning krijgt een tweede adem door een ingrijpende renovatie. De modernisering zal het aangename en authentieke karakter van de woning aanvullen en versterken.

Locatie: Bavegem
Share:
de masterbathroom
de oorspronkelijke ontvangstkamer van de dokter
de voordeur staat steeds open voor vrienden en familie...
kaler dan kaal.... staat de woning
de keuken werd voorzien van alle hedendaagse comfort
rechts van de kookplaat is een doorloopkast naar een achterliggende ruimte
de vloerplaat werd gestort en de PUR-isolatie werd gespoten
kabels, kabels en nog eens kabels
salon/tv-ruimte lopen in elkaar over
de oude houten roostering werd verandert naar beton
De entree van de woning met het binnenplein.
de trap zal herbruikt worden
De eetzaal met lambrisering.
het verlaagd plafond is in volle plaatsing
De woning oogt zeer rustig, en dat zal zo blijven...
Het zonovergoten salon van de woning.
diverse wanden zijn reeds gepleisterd
de kamer wordt volledig gestript
een speelse, doch landelijke vloer in de keuken
de kamers waren aan een opfrisbeurt toe...
de koffer voor de vloerplaat is uitgegraven
de badkamer gestript, met nieuw gestorte vloer en stijlwanden
het inwerken van nieuwe bekabeling doorheen de volledige woonst
de master bethroom oogt rustig en ontspannen
de bloemen staan nog volop in bloei wanneer we van start gaan met de verbouwing
het salon straalt rust uit
de ruimtes blijven kracht uitstralen
de trap werd in zijn glorie hersteld en zwart gelakt
gietijzeren radiatoren zullen herbruikt worden
de tv-ruimte zit verscholen achter het salon
het dakgebint is nog in perfect staat
de schouw werd aangepast
de nieuwe eetplaats
de keuken heeft een retrosfeertje...
de trap zal behouden, doch gereinigd worden
hoe zag het er vroeger uit?
het vroegere kabinet en lab van de dokter
alles werd gestript om nadien weer aan te kleden
 
mooie, grote dubbele deuren dienen behouden te blijven voor de ziel
elke kamer had een aparte tint
op de verdieping is een nieuwe ondervloer gekomen
op diverse plaatsen komen de aanpassingswerken uit de bestaande muren kijken
een sierlijke sierschouwmantel
het hoofdgebouw staat in een goede staat
de nachthall oogt fris
de vloerplaat op de verdieping werd gestort
 
de speelse vloer doorheen de woning
de zolder werd geïsoleerd
de schouw en de kamer worden in hun skelet gezet
het labo werd een toilet met vestiaire
het bureau van de dokter bleef een bureau
de keuken heeft een open gevoel
een haard op hoogte van de ontbijttafel zorgt voor extra sfeer
de vloerplaat op de verdieping werd gestort
 
Site By Decoders