Hoeve in Aalter

Een authentieke hoeve midden de velden

In de Dobbelaarsdreef in Aalter stond een hoevetje in heel slechte staat. Architect Dirk Van Vlieberghe nam de uitdaging aan om deze zonevreemde woning om te toveren in een nieuw gebouwde hoeve. Hij integreerde de hoeve zo in de omgeving dat ze er precies al 200 jaar zou staan.

Om de 1000 m³ regel maximaal te benutten werd de woning volledig onderkelderd.

 

Foto's genomen door fotograaf Marc Soubron
Architect: Dirk Van Vlieberghe
Locatie: Aalter
Share:
Alsof het er al jaren staat...
Het zonneterras wacht op de warme avondzon.
de master-bathroom
Ook de tuin krijgt vorm.
Het eikenhouten overdekte terras aan het bakkershuisje.
de uitnodigende inkomhal...
Een villa die gezien mag worden.
Een luik voor vuile was zit weggewerkt links in het kastengeheel in de slaapkamer.
Het bakkershuisje krijgt terug geborgenheid.
Ingebouwde kasten met gerecupereerde grenen deuren.
Ook de tuin krijgt vorm.
de Tv-hoek werd warm aangekleed
Detail van een raam met linteel in verouderde arduin.
Eiken gebinte open tot in de nok.
De sfeer van de woning is bijna compleet.
Een stalen raampje van de binnenzijde. Een opvallende rankheid.
De padouk schuifpoort is aan het vergrijzen.
Een slee-dakkapel met geprofileerd Cederhouten front en cederplanchetten aan de zijkant.
de masterbedroom met ingewerkte dressing
Interactie tussen het Engelse en het houten bijgebouw.
Scharnier van een deur in recuperatie-grenen.
2 houten en 1 metalen raam.
Klampsteen in kruisverband gevoegd met schelpenzand.
Een stalen raampje.
Wat een sfeer...
Het keukenterras vangt de hele avond volle zon.
Een metalen raampje aan de straatzijde.
Het eindeloze uitzicht met de vijver tussen tuin en weide.
het poolhouse werkt uitnodigend voor feestjes
Een woning met veel diepteperspectief.
Gerecupereerde Bourgondische tegelpannetjes.
Een klein verschil in het dakvlak geeft een speelse toets.
De sierlijke raamverdelingen zorgen voor de sfeer.
De afwerking.
 
Details zoals de lantaarn aan de voordeur zorgen voor dat beetje extra.
de gezellige keuken met eindeloos uitzicht
Het bakkersoverhuisje vanbinnen.
de woning bij de intrede van de nacht
Achteraanzicht.
Eikenhouten beplanking en gerecupereerde rode boomse pannen.
De gebleachte achterdeur combineert perfect met de gekaleide gevels.
Ideaal voor in de zomer.
Oud gerecupereerde leien met een ingewerkt oud stalen raampje.
hier zullen veel lekkere maaltijden klaargemaakt worden
Speelse overgang tussen de kleiklinkers en de blauwe hardsteen.
de kinderbadkamer
Een deurgrendel.
Het eikenhouten bijgebouw met eikenhouten taps.
Een metalen raampje met schuin afgewerkte zijwandjes.
Zicht van op straat.
De eikenhouten hondjes.
Het eikenhouten bijgebouw bij de vijver.
De woning straalt rustig in de winterzon...
Het voordeurgeheel.
Een smeedijzeren raampje.
De woning straalt in de winterzon.
Een eiken raam in een eiken gevelvlak.
het vooraanzicht mag gezien worden
De westgevel met perfecte verhoudingen.
de master-douchecel
De tuinberging.
De uitspringende keuken
een detail van de voorramen
Site By Decoders